Loading...

ARDUİNO İLE YOL GÖSTERİCİ 5 PROJE

ARDUİNO İLE YOL GÖSTERİCİ 5 PROJE Komplike projeler genellikle birçok küçük projenin doğru bir şekilde birleştirilmesi sonucu ortaya çı...

ARDUİNO İLE YOL GÖSTERİCİ 5 PROJE


Komplike projeler genellikle birçok küçük projenin doğru bir şekilde birleştirilmesi sonucu ortaya çıkar. Bazen küçük projelerle uğraşırken bazende büyük projeler yapmaya çalışırız. Aşağıda çok beğendiğim ve favorilerime attığım bana lazım olacağına emin olduğum 5 proje var. Bu projelerin yol göstermesi oldukça önemlidir. Bunun dışında kod kopyala-yapıştırla yapılan projelerin pek bir şey öğretmediğini yaşayarak görmüş biri olarak bu yazıyı sadece fikir ve yol gösterici anlamda yazıyorum aman yanlış anlaşılmasın.


Solar Tracker:


Daha gelişmişini çalıştığım şirkette TUBİTAK desteğiyle bir firmayla ortak olarak yapıyoruz. Devreye alma kısmındayız ve küçültülmüş arduino kontrollü yapılan proje bu vesileyle daha çok dikkatimi çekti. Heh bu arada proje içeriği güneş panellerinin güneşten ışınları 90 derece de alıp verimini arttırmasını sağlamak. (Verim oldukça artıyor tam verilerini aldığımda yazıda bir güncelleme yapar eklerim.) Servolar kullanıp GPS'ten alınan güneş konumu bilgisiyle hareket sağlanıyor. (Yemin ederim benimde aklıma geldi diyorsanız biz çoktan yaptık bu arada.)

http://www.instructables.com/id/Stepper-Motor-Arduino-Solar-Tracker-EV/?ALLSTEPS


Quadcopter:


Günümüzün en çok ilgilenilen konularından biridir sanırım. Drone'lar hakkında uçuşlarının tehlike arz etmemesi içinde kanun çıkarıyor adamlar. Restoranlarda servis elemanı olarak kullanılması da cabası. Üzerine çalışılması gereken bir konu. Çalışana veya çalışmak isteyene linki:

http://www.depositericrobotic.com/2013/10/arduino-uno-ile-quadcopter-yapmak_29.html


Solar Charge Controller:


Başlığı projenin detayını da anlatıyor zaten. Solar şarj kontrolörlerini hepimiz biliyoruzdur. Bunun arduino kontrollü yapıldığını düşünelim. Bu proje tam da o.

http://www.instructables.com/id/ARDUINO-SOLAR-CHARGE-CONTROLLER-Version-20/?ALLSTEPS


Home Automation:


Günümüzün güncel konularından biride ev otomasyonu veya akıllı ev diyebiliriz. Konunun önemini 20 YIL İÇİNDE TEKNOLOJİ NE YÖNDE GELİŞECEK? adlı yazımda uzunca anlatmıştım. Elimizdeki bir Arduino Uno ile de bunu nasıl yapacağımızı anlatmış arkadaşlar. İlk link Rui Santos isimli bir arkadaşın blogu. Arduino konusundaki çalışmaları hayranlık uyandırıcı. Keza akıllı ev konusunda da aynı şekilde.

http://randomnerdtutorials.com/

http://www.instructables.com/id/Arduino-Home-automation/?ALLSTEPS


Robotic Hand:


En efsanesini en sona sakladım. Kapsam olarak en genişi ve en önemlisi bence. Kullanım alanı tespit etmek zor bir konu. Ameliyatları farklı yerlerde yapmayı düşünerek kullanmaya çalışmış bilim adamları. Ancak internette veri iletimindeki saliselik gecikmelerde bile karışıklık meydana gelmiş ve sanırım askıya alınmış. Eğer yapılırsa bence oldukça önemli bir proje bu. Diğer yandan beyinden komut alarak yapılmış halini de görmüştüm bunun ama o artık bir bilimsel konu çok kapsamlı. Biz kendi elimizi taklit edebilsek kafi.

http://www.instructables.com/id/DIY-Robotic-Hand-Controlled-by-a-Glove-and-Arduino/?ALLSTEPS


Prototip geliştirmede hazır kartların değeri yavaş yavaş anlaşılıyor. Hatta Mikroelektronika bile hazır kart çıkardığı bir ortamda hazır kartlara geçildiği anlaşılıyor. Önümüzdeki günlerde daha fazla kullanacağımıza eminim. Son olarak bu yazıyı daha farklı projeler gördüğümde güncellemeyi düşünüyorum. Çok fazla olursa 2. sini de yazabilirim.


Saygılarımla


Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

İLETİŞİM

Popular Posts

Random Posts